Wednesday, June 3, 2015

Hari Keluarga Hj Surat & Hjh Mariam

Assalamualaikum,


Hi, saya safiya...saya tengah nangis sambil tutup mulut...waaaawaaaaawaa....ini la hobi saya selama dua hari satu malam kat Sahom Farm Retreat Perak...anak siapa la ni ye...ishhhishhh...
 
Pintu Utama Kampung Warisan , Sahom Farm Retreat Perak

 Safiya tengah pilih batu untuk buat batu seremban...hehe..

Ahli rombongan dari ipoh terdiri daripada mia, mira , kak lin, nuar, mak, ayah, safiya dan mama safiya...kami gerak dari ipoh lebih kurang jam 11pg...dan lagi mak budak berdua ni gi shopping kat baby fair... ngeeee...anak2 tinggal ngan opah jap...jalan laju2 ambil goodies bag dan cuci mata sambil kak lin cuci poket pastu balik...huhu...balik dengan yakin nya gi ambil penumpang terus masuk lebuhraya utara selatan...padahal xtau pun sahom tu kat mana...hahaha...dah masuk simpang kuala dipang berhenti jap kat tepi medan cahaya...pastu baru kalut nak call org...call yob kebetulan dema dah sampai jeram...follow la muntot gen2 dema...hikkk...fuhhhh lap peluh jap...

kami sampai kat sahom lebih kurang 12 lebih ...keluarga ayong, ocik, ijan, abg yil, mak nyah, acu dan oncu dah ada kat  kolam mancing...gerak beramai2 ke kampung warisan untuk makan tengahari...keluarga ongah sampai masa kami tengah berenang2 mandi kolam...
ingat tak kisah bekas merah dan bekas putih ni kome...awok kalau igt mesti gelak...hehe..kelako...walaupun ada 'miscommunication' sikit...kenyang jugak sudahnya...blurpppp...alhamdulillah...

aktiviti petang...mandi kolam...cer tgk mia..hehe over kan...safety first...heeee...kolam ni sekali dalam pakej...sewa satu kampung free kolam...rendam sampai la kecut...dah kecut2 pun safiya xnak naik...seronok sangat la dapat main air lama2...
video 
 aksi terjun berirama oleh syafik renong....hahaha...kredit ijan untuk video ni...

hasil hari pertama kaki pancing.. 
 hasil hari kedua...lumayan...

aktiviti malam tengok bola sambil ber BBQ...riuh sekampug wehhhh, walaupun hanya menang sorak...
safiya tido kena pakai stoking...kat sini sejuk macam kat london kot...bilik kami atas bukit dan tiada pintu antara bilik dan beranda...jd tidur malam bertemankan angin luar gitu...yang jenis ngigau masa tidur tidak digalakkan duk bilik ni...ada yang bangun tidur sedar2 dah kat kaki bukit...hahaha...serammm...
maisara dan ammar peserta yang paling awal bangun pada hari kedua...kul 5pg dah bangun...teman mak yong masak nasi kerabu ye...
nasi kerabu oleh kak yong , sarapan pagi hari ahad...

nahhhh..penuh pinggan...

sengkuang calit...

 aktiviti hari kedua...sambut hari ibu...
 dan sambut hari jadi
 dan aktiviti tukar-tukar hadiah...untung balik balik pancing terus dapat hadiah...
dan aktiviti bergambar...kami sekeluarga...seronok berkumpul...lepas makan tengahari lebih kurang jam 3pm semua bergerak pulang...

Hari keluarga waris Hj Surat & Hjh Mariam
Lokasi : Sahom Farm Retreat Perak
Tarikh : 23/5/2015 - 24/5/2015
Jutaan TERIMA KASIH kepada penaja
Lokasi : Ocik&Apak
Makan&minum : Ayong&Abg Wan
Kek : Makngah
Kuih muih : Oncu&mak su
dan semua yang terlibat tanpa tercicir...

 Kampung Warisan

Kampung Tepian Sungai...gambar ehsan dr kawan ijan...


Sahom Farm Retreat Perak
Konsep sewa : Sewa satu kampung dan kolam
Hubungi : En Saiful Bahari 0194578124
En Yakob 0142515121
Cik Ain 0174384271

** #sayajualqasehgold , #sayajualautumnz , #sayajuallacte , #sayajualmalish , #sayajualrumbletuff , #sayajualchahayabeauty , #qasehgold , #autumnz , #lacte , #malish , #rumbletuff , #chahayabeauty whatsapp laju2 kat no 0195555740...

**bagi anda yg masih mencari produk yg sesuai utk menghilangkan jerawat, sila hubungi sy di talian 019-5555740...untuk info produk klik sini..untuk info pengalaman sy sbg pengguna chahaya beauty klik sini...

 Alhamdulillah dan syukur, segala dengan izin-Nya







Menarik Di Sini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...