Saturday, October 17, 2015

Album Pulau Langkawi

Assalamualaikum,

Album cuti-cuti langkawi dah siap...tak sabar nak hantar print kat pixajoy...dah xtau album ke berapa dah...banyak sangat...asal ada promosi je mesti beli...hikk...

siapa2 yang berminat nak buat album boleh klik banner kat atas ni...yang penting murah dan berkualiti...nak senang pilih je templates yang pixajoy sediakan , susun2 gambar dan hantar print...mudah yang amat...tunggu seminggu album sampai kat rumah...

kome2, yang gambar banyak berkepok2 simpan kat memori kad tu, sat ni kena virus...nangis la sorang2 kat bucu dapur...awak gelak kan aje...bhahaha...


** #sayajualqasehgold , #sayajualautumnz , #sayajuallacte , #sayajualmalish , #sayajualrumbletuff , #sayajualchahayabeauty , #qasehgold , #autumnz , #lacte , #malish , #rumbletuff , #chahayabeauty whatsapp laju2 kat no 0195555740...

**bagi anda yg masih mencari produk yg sesuai utk menghilangkan jerawat, sila hubungi sy di talian 019-5555740...untuk info produk klik sini..untuk info pengalaman sy sbg pengguna chahaya beauty klik sini...

 Alhamdulillah dan syukur, segala dengan izin-Nya




Wednesday, June 3, 2015

Hari Keluarga Hj Surat & Hjh Mariam

Assalamualaikum,


Hi, saya safiya...saya tengah nangis sambil tutup mulut...waaaawaaaaawaa....ini la hobi saya selama dua hari satu malam kat Sahom Farm Retreat Perak...anak siapa la ni ye...ishhhishhh...
 
Pintu Utama Kampung Warisan , Sahom Farm Retreat Perak

 Safiya tengah pilih batu untuk buat batu seremban...hehe..

Ahli rombongan dari ipoh terdiri daripada mia, mira , kak lin, nuar, mak, ayah, safiya dan mama safiya...kami gerak dari ipoh lebih kurang jam 11pg...dan lagi mak budak berdua ni gi shopping kat baby fair... ngeeee...anak2 tinggal ngan opah jap...jalan laju2 ambil goodies bag dan cuci mata sambil kak lin cuci poket pastu balik...huhu...balik dengan yakin nya gi ambil penumpang terus masuk lebuhraya utara selatan...padahal xtau pun sahom tu kat mana...hahaha...dah masuk simpang kuala dipang berhenti jap kat tepi medan cahaya...pastu baru kalut nak call org...call yob kebetulan dema dah sampai jeram...follow la muntot gen2 dema...hikkk...fuhhhh lap peluh jap...

kami sampai kat sahom lebih kurang 12 lebih ...keluarga ayong, ocik, ijan, abg yil, mak nyah, acu dan oncu dah ada kat  kolam mancing...gerak beramai2 ke kampung warisan untuk makan tengahari...keluarga ongah sampai masa kami tengah berenang2 mandi kolam...
ingat tak kisah bekas merah dan bekas putih ni kome...awok kalau igt mesti gelak...hehe..kelako...walaupun ada 'miscommunication' sikit...kenyang jugak sudahnya...blurpppp...alhamdulillah...

aktiviti petang...mandi kolam...cer tgk mia..hehe over kan...safety first...heeee...kolam ni sekali dalam pakej...sewa satu kampung free kolam...rendam sampai la kecut...dah kecut2 pun safiya xnak naik...seronok sangat la dapat main air lama2...
video 
 aksi terjun berirama oleh syafik renong....hahaha...kredit ijan untuk video ni...

hasil hari pertama kaki pancing.. 
 hasil hari kedua...lumayan...

aktiviti malam tengok bola sambil ber BBQ...riuh sekampug wehhhh, walaupun hanya menang sorak...
safiya tido kena pakai stoking...kat sini sejuk macam kat london kot...bilik kami atas bukit dan tiada pintu antara bilik dan beranda...jd tidur malam bertemankan angin luar gitu...yang jenis ngigau masa tidur tidak digalakkan duk bilik ni...ada yang bangun tidur sedar2 dah kat kaki bukit...hahaha...serammm...
maisara dan ammar peserta yang paling awal bangun pada hari kedua...kul 5pg dah bangun...teman mak yong masak nasi kerabu ye...
nasi kerabu oleh kak yong , sarapan pagi hari ahad...

nahhhh..penuh pinggan...

sengkuang calit...

 aktiviti hari kedua...sambut hari ibu...
 dan sambut hari jadi
 dan aktiviti tukar-tukar hadiah...untung balik balik pancing terus dapat hadiah...
dan aktiviti bergambar...kami sekeluarga...seronok berkumpul...lepas makan tengahari lebih kurang jam 3pm semua bergerak pulang...

Hari keluarga waris Hj Surat & Hjh Mariam
Lokasi : Sahom Farm Retreat Perak
Tarikh : 23/5/2015 - 24/5/2015
Jutaan TERIMA KASIH kepada penaja
Lokasi : Ocik&Apak
Makan&minum : Ayong&Abg Wan
Kek : Makngah
Kuih muih : Oncu&mak su
dan semua yang terlibat tanpa tercicir...

 Kampung Warisan

Kampung Tepian Sungai...gambar ehsan dr kawan ijan...


Sahom Farm Retreat Perak
Konsep sewa : Sewa satu kampung dan kolam
Hubungi : En Saiful Bahari 0194578124
En Yakob 0142515121
Cik Ain 0174384271

** #sayajualqasehgold , #sayajualautumnz , #sayajuallacte , #sayajualmalish , #sayajualrumbletuff , #sayajualchahayabeauty , #qasehgold , #autumnz , #lacte , #malish , #rumbletuff , #chahayabeauty whatsapp laju2 kat no 0195555740...

**bagi anda yg masih mencari produk yg sesuai utk menghilangkan jerawat, sila hubungi sy di talian 019-5555740...untuk info produk klik sini..untuk info pengalaman sy sbg pengguna chahaya beauty klik sini...

 Alhamdulillah dan syukur, segala dengan izin-Nya







Wednesday, May 6, 2015

Grand Lexis Port Dickson

Assalamualaikum,
Bulan 10/2014...tengah belek2 email ternampak iklan grand lexis kat groupon...harga RM540 untuk 2D1N...pastu kan...terrrrbeli...ngeee...harga biasa untuk deluxe suite RM7XX lebih...ada la murah sikit...

Ahli rombongan seramai 5org...4 dewasa 1 bayi...masa ni safiya baru 10 bulan...kami gerak dari ipoh lebih kurang jam 8.30pg...tengahari kami singgah makan kat hentian RnR seremban...

apehe??
berkelah sambil buang masa...heeeee...sebab waktu check in kul 4ptg...perhhh...lama lagi...

tu...tu...lagi  21km dari exit tol seremban 2...

tengah beratur nak check in...ramai kot...

dah dapat bilik...yeayy...

ada dua katil king...kat hujung tu ada dapur...hujung blah sini ada sofa..

ada air segera, peti ais dan microwave...

 Taraaa...ada kolam...

muka xsabar nak mandi kolam...

tamat sisi pertama berenang...safiya dah gigil2 sejuk...hikk...

sesi lompat2 atas katil plak...

petang skit kami gi jalan2 sekitar hotel..

kolam awam

opah dan safiya...safiya copy paste muka opah...kan2??

kami...mak, adik, safiya dan puan oren...tuan oren xikut...rehat dalam bilik penat drive...

antara aktivi yang ada kat sini...
memanah...ni kena bayar...xigt dah berapa...
bola tampar

gelongsor angin...hehe...main buh je kan...apa nama xtau...

malam lak kami keluar ke pekan PD, cari makan...masing2 dah lapar....

hari kedua...bangun je terus terjun kolam...check out kul 12...terus gi pekan PD..dah terliur2 nak makan masak lemak cili api ikan sembilang...wawaaaawaaa....kedai tu tutup plak...kecewa tau...

lepas makan singgah muzium tentera...bawak safiya lawatan sambil belajar...ngeeee...

ahli rombongan....td khabo muka safiya copy paste muka opah kan...cerr tgk...betul kan...

mama dan safiya nak balik ipoh dahhh...meh nak kongsi tips skit...

Tips untuk ke Grand Lexis Port Dickson
1. Sedia tabung khas, simpan sehari dua ringgit...setahun dah ada RM730...
2. Beli kupon/book ketika promosi...
3. Bawa bekal makanan yang tahan lama...contoh sambal ikan bilis/sambal hitam pahang/daging dendeng
4. Gi ramai2...bilik sebelah 3 kereta kot satu bilik...

 mama mengidam nak gi Lexis Hibiscus Port Dickson plak...adehhhh...


** #sayajualqasehgold , #sayajualautumnz , #sayajuallacte , #sayajualmalish , #sayajualrumbletuff , #sayajualchahayabeauty , #qasehgold , #autumnz , #lacte , #malish , #rumbletuff , #chahayabeauty whatsapp laju2 kat no 0195555740...

**bagi anda yg masih mencari produk yg sesuai utk menghilangkan jerawat, sila hubungi sy di talian 019-5555740...untuk info produk klik sini..untuk info pengalaman sy sbg pengguna chahaya beauty klik sini...

 Alhamdulillah dan syukur, segala dengan izin-Nya

Saturday, April 25, 2015

Tips Pilih Pam Susu

Assalamualaikum,

Hai mommy to be...
Tengah pening pilih pam susu ke ??
Banyak sangat jenama pam kat pasaran kan....macam mana nak pilih ye??? 

meh nak kongsi faktor yang perlu di ambil kira sebelum beli pam susu..

1. Kenalpasti persekitaran kerja anda,
    Contoh seperti berikut :
     a) Surirumah/Berniaga online dari rumah, pam yang sesuai "single electric pump", sebelah boleh pam sebelah lagi boleh "direct feeding"
    b) Kerja "office hour" dari jam 8am hingga 5am dan ada meja kerja sendiri, pam yang sesuai "double electric pump"
    c) Kerja selalu outstation, pam yang sesuai "double electric pump" dan motor pam yang kecil, ringan dan "built in battery"
    d) Kerja yang selalu berdiri macam operator pengeluaran/misi/cashier, pam yang sesuai "double electric pump+freemie cup" dan motor pam yang kecil, ringan, senyap dan "built in battery"

2. Buat belanjawan, Contoh harga untuk "single electric pump" antara RM200 ke RM300, sila bandingkan harga kedai online dan kedai offline...beli semasa promosi dan yang menawarkan banyak "free gift"

3.  Pelbagai punca kuasa pam , pilih pam yang boleh guna AC Adapter (Kuasa elektrik) atau bateri AAA atau power bank

4. Accessories part yang minima, mudah di basuh dan mudah untuk "steril"


Nak tips lagi???

Sila like FB : big4pocket
dan follow Instagram : big4pocket

Wednesday, April 15, 2015

Sambal Hitam Pahang

Assalamualaikum,

cuci mata dulu...sila perhatikan sambal hitam pahang ini dengan teliti ....hehehe...
siapa yang pernah rasa sambal ni mesti tengah kecur kan???terbayang2 makan nasi panas-panas + sambal hitam...perrrhhhh...sedapnya sangat komee oiii....

tak percaya ke???...sedap sangat la konon kan...leh tanya tokei sambal hitam tiena dan ajen sambal hitam teha ... asal restok je mesti habis...:D..ini bukan sembang kencang...ini sembang sambal hitam pahang....ngeee...

meh2...nak tepek resepi sambal hitam pahang....

Bahan-bahan :

Belimbing buluh yang sudah di rebus
 Bawang merah di tumbuk
Cabai burung di tumbuk
Ikan bilis di tumbuk

Cara-cara :
1. Panaskan minyak, tumis bawang merah...
2. Masukkan cabai burung...masak sampai naik minyak...
3. Masukkan ikan bilis...
4. Masukkan belimbing buluh...masak sampai kering...

saya masak tak ada sukatan....main agak-agak je...macam dah terer sangat...padahal baru pertama kali cuba...heeee....rasa???mesti la sedap...ok...tapi kurang harmoni skit...terlebih belimbing...tetttttt...kata sedap tadi...tetiba ada tapi lak....hahaha...

siapa nak resepi yang ada sukatan....boleh tengok you tube abang ni ...
tiena ada gak kasi resepi puasa dua tahun lepas kut...haha...tak tau duk celah mana...

siapa yang rajin boleh cuba masak sendiri...sebab boleh masak ikut tekak sendiri...nak masam lebih ke...nak pedas lebih ke...nak bilis lebih ke...ikut suka...siapa yang terlebih rajin pula boleh la order terus kat tiena dan teha...sedapppp...ok bai nak gi makan nasi...


** #sayajualqasehgold , #sayajualautumnz , #sayajuallacte , #sayajualmalish , #sayajualrumbletuff , #sayajualchahayabeauty , #qasehgold , #autumnz , #lacte , #malish , #rumbletuff , #chahayabeauty whatsapp laju2 kat no 0195555740...

**bagi anda yg masih mencari produk yg sesuai utk menghilangkan jerawat, sila hubungi sy di talian 019-5555740...untuk info produk klik sini..untuk info pengalaman sy sbg pengguna chahaya beauty klik sini...

 Alhamdulillah dan syukur, segala dengan izin-Nya






Saturday, March 21, 2015

Royal Perak Golf Club

Assalamualaikum,
 Hati yang panas sepanas cuaca ipoh hari ini 21/3/2015...
al-kisah adab dan sopan santun...

Hari ini rasa sedikit teruja sbb dapat jejak kaki ke Royal Perak Golf Club...
awok dah 32 tahun duk ipoh...hari ini baru ada rezeki...alhamdulillah...

teruja sangat sebab dapat jemputan majlis kahwin kat kelab golf...org lain mungkin dah biasa...tp saya yang muda belia ni baru first time okehhh...ngee...

sampai je kat pintu pagar kami di sambut mesra oleh pak guard...pakcik tu minta sy turun kan penumpang kat depan pintu masuk dewan dan parking kat sebelah kiri pintu pagar...sbb die kabo yg blah kanan untuk yang jadi ahli sahaja...awok pun gi la parking yg seblah kiri tu...awok nampak ada parking kosong...tp dah terlajak ke depan...awok pun ngundur la nak masuk parking kosong tu...tiba2 datang sorang lagi pak guard datang siap marah2 kata  seperti berikut:

"TAK BOLEH PARKING SINI, PARKING NI HANYA UNTUK AHLI, NAK SAYA DENDA 50 RINGGIT KE"

amboi pakcik kemain lagi marah nye ye...mentang2 la sy bawak kereta cap tanah air je...suka2 je nak marah awok ye...awok yg sopan santun ni terkejut  sgt2 la kan...xsangka lak masuk kat tempat se-ekslusif ini hanya untuk kena marah...waaaa...sentap ok...kot ye pun saya yang salah...cakap baik2 xleh ke...hmmm...

apa pun jadi td...majlis tetap meriah...selamat pengantin baru kepada anak jiran...semoga cepat dapat cahaya mata...

belanja skit gambar budak bertiga ni...hujan petang ni...sejuk skit hati awok yang dah panas tghari td...

sekian

 


 

 



 

Menarik Di Sini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...