Sunday, September 16, 2012

Kek Pisang Emas

Assalamualaikum,

Pagi ahad yg sejuk sambil fokus baca buku pasal vietnam...hehe..semangat kan sy...buku ni abg pos dr kl hari jumaat lepas...hari sabtu dah sampai...sungguh pantas...tgh duk syok2 baca buku, mak suruh buat kek pisang...ape lg, buat2 tidur tutup muka ngan buku...haha...tp tektik itu sungguh xberkesan...jom le kita ke dapur wat kek pisang...

Bahan-bahan :

  1. 6 biji pisang emas, lebih kurang satu cawan pisang yg telah dilenyek
  2. 240 g tepung gandum
  3. 180 g gula halus
  4. 180 g majerin(sy guna buttercup)
  5. 4 camca besar susu pekat
  6. 3 biji telur
  7. 1 camca teh serbuk penaik
  8. 1 camca teh soda bikarbonat
  9. sedikit garam
Cara-cara :
  1. Ayak tepung gandum, serbuk penaik , soda bikarbonat dan garam
  2. Panaskan oven pada suhu 180°c
  3. Pukul majerin dan gula sehingga kembang
  4. Masukkan telur satu persatu
  5. Masukkan pisang yg telah dilenyek
  6. Masukkan susu pekat
  7. Masukkan tepung yg telah diayak , kacau sehingga rata dan sebati
  8. Tuang adunan dlm loyang , bakar lebih kurang 45minit
**

**

**

*

*

*

kek pisang + air roselle = gandingan yg mantap



 **bagi anda yg masih mencari produk yg sesuai utk menghilangkan jerawat, sila hubungi sy di talian 019-5555740...sy bagi harga promosi RM80(tambah RM5 utk pos) sah sehingga 30-september-2012...untuk info produk klik sini..untuk info pengalaman sy sbg pengguna chahaya beauty klik sini...

 Alhamdulillah dan syukur, segala dengan izin-Nya

0 comments:

Post a Comment

Menarik Di Sini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...